Trump wil verkiezingen overslaan en als winnaar worden uitgeroepen

© ANP

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft donderdag op een verkiezingsbijeenkomst in de staat Ohio gesuggereerd de verkiezingen over te slaan en hem als winnaar te laten uitroepen, meldt de nieuwszender CNN.

HBVL

,,Gewoon in mezelf denkend, zouden we de verkiezingen moeten afgelasten en het presidentschap aan mij geven”, zei Trump die in de peilingen achterligt op de Democratische kandidate Hillary Clinton. ,,Haar beleid is zo slecht. Jongen toch, wat verschillen we toch veel van elkaar”, vertelde de miljardair omtrent zijn opponente.

Zijn klaarblijkelijke lichtvoetige uitlatingen over het nut van de stembusgang, sluiten volgens CNN niettemin aan bij het feit dat Trump de afgelopen weken herhaaldelijk en ernstig de legitimiteit van de verkiezingen in twijfel heeft getrokken. Zo zei hij dat de stembusgang ,,gefikst” is, en dat de media en het politieke establishment samenzweren om zijn campagne te torpederen.

Hij waarschuwde zijn aanhang ook dat hij door electorale fraude het presidentschap kan mislopen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee