Slapende Chantal brengt RTL4 terug aan de top

Chantal Janzen.

Chantal Janzen.© Screenshot RTL4

Chantal Janzen heeft de donderdagavond van RTL4 uit een kijkcijferdip gehaald. De eerste aflevering van het derde seizoen van haar programma Chantal blijft slapen trok met 1,6 miljoen kijkers veel bekijks. Meer dan twee keer zoveel als Gieren met Goor (717.000) afgelopen week.

Mark den Blanken

Met Martijn Krabbé en Ferry Doedens als gasten in haar slaapprogramma wist Chantal meteen een miljoenenpubliek te boeien. De eerste uitzending van dit seizoen was ook meteen goed voor een aantal nieuwtjes. Martijn vertelde voor het eerst over zijn relatie met acrobate en danseres Noi Pakon en Ferry onthulde dat hij terugkeert als Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden.Na Chantal wist Ruben Nicolai's programma Beste Kijkers ook een score boven het miljoen neer te zetten. De 1,4 miljoen belangstellenden voor de panelshow doen de kijkcijfers verbleken van Ja, ik wil een taart, dat afgelopen week op dat tijdstip werd uitgezonden. Die show was toen goed voor 621.000 kijkers.NPO1, normaal gesproken de grootste zender van Nederland, heeft het moeilijk op de donderdagavond. De serie La Famiglia scoorde donderdag mager met 534.000 kijkers. Het sociale experiment Het Instituut had aansluitend 608.000 belangstellenden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee