Echtpaar opnieuw voor rechter om moord Daniëlla (20)

Print
Echtpaar opnieuw voor rechter om moord Daniëlla (20)

Daniëlla Priscilla van Bergen werd mishandeld met een honkbalknuppel Afbeelding: Privé/AD

Het echtpaar uit Groningen dat celstraf kreeg voor de moord op Daniëlla van Bergen in 2013, staat vandaag opnieuw voor de rechter in het hoger beroep. Daniëlla's stiefvader misbruikte het verstandelijk beperkte meisje en besloot haar uiteindelijk te vermoorden. Haar moeder wist van het misbruik maar greep niet in. De twee kregen eerder respectievelijk 18 en 8 jaar celstraf opgelegd.

De politie vond het lichaam van de 20-jarige Daniëlla eind juli 2013 in een hoekwoning in de Opaalstraat in Groningen. Het weerloze meisje was wekenlang zwaar mishandeld met een honkbalknuppel, stoelen en een broekriem. Haar nieuwe stiefvader Geert W. (44), die eerder twee dochters bruut verkrachtte, sloeg haar op de fatale avond uiteindelijk letterlijk uit het leven, verklaarde de moeder tijdens het onderzoek aan de politie.

Het tweetal beweerde in eerste instantie dat Daniëlla van de trap viel. Uit het politiedossier bleek echter dat het meisje onder de ogen van haar moeder aan een gruwelijke marteldood stierf. 

Onvoldoende prioriteit
De zaak kwam de instanties die zich bezighouden met probleemgezinnen op veel kritiekte staan. Zij zouden te weinig hebben gedaan voor gezin. Uit een inspectierapport van drie rijksinspectiediensten bleek dat de veiligheid van het verstandelijk gehandicapte meisje ondanks meerdere meldingen bij het Advies en Meldpunt Kindermishandeling 'onvoldoende prioriteit' had. 

Het gezin werd begeleid door meer dan tien instanties. De problemen werden niet effectief en in samenhang opgepakt en het totaaloverzicht ontbrak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen