Drugsdealers van duizenden Amsterdammers opgepakt

© AD/Shutterstock

Na een onderzoek van enkele maanden heeft de politie in Amsterdam een grootschalige drugslijn opgerold. Vier personen zijn aangehouden vanwege het dealen van de harddrugs. De handelaars hadden contacten met duizenden kopers, bevestigt een woordvoerder van de politie Amsterdam.

AD

De zaak kwam aan het licht toen de politie enkele maanden geleden een anonieme melding kreeg. ,,Het bleek te gaan om een 06-lijn waar klanten verdovende middelen konden bestellen, die op locatie konden worden geleverd", legt een woordvoerder uit. ,,Toen zijn we een onderzoek gestart."AanhoudingenDe zoektocht naar de drugslijn, die onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd uitgevoerd, mondde afgelopen dinsdag uit in vier aanhoudingen. De recherche van district Zuid stuitte in Amsterdam-Zuid op handelsvoorraden drugs en meer dan 40.000 euro aan contant geld. Het netwerk van de verdachten was groot. ,,Duizenden kopers hadden contact met de dealers." Drie van de vier verdachten, twee mannen en een vrouw, verschijnen vandaag bij de rechter-commissaris op verdenking van dealactiviteiten. De rechter-commissaris bepaalt of ze langer blijven vastzitten. Het onderzoek van de politie zet zich voort en richt zich de komende tijd op de duizenden vermeende klanten van de drugsdealers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee