Meester Bert dag voor 40-jarig jubileum doodgereden

© AD

Het stel dat is doodgereden in Tilburg zijn de Dordtse docent Bert (62) van de basisschool De Wereldwijzer en zijn vrouw (59). Ze werden gisteravond geschept door een auto, waarna de bestuurder doorreed.

AD

De leraar zou vanavond met collega's in Dordrecht zijn 40-jarig jubileum op de school vieren. Eerder deze week werd de onderwijzer nog door leerlingen van de school, in een zijstraat van het Steegoversloot in de wijk Bleijenhoek, in het zonnetje gezet. Personeel van de school werd vanochtend op de hoogte gesteld van de trieste gebeurtenis. Door de leiding van de onderwijsinstelling zijn alle ouders van kinderen gebeld om hun zoon of dochter op te halen. Alle lessen zijn voor de rest van de dag geschrapt. Het toeval wil dat vandaag in de buurtpagina van De Dordtenaar een stukje staat over de jubilerende meester.VerslagenDe verslagenheid onder collega's, kinderen en ouders is enorm. Personeel is momenteel bijeen. Op Facebook spreken ouders en oud-leerlingen hun afschuw uit over de dood van meester Bert en zijn vrouw. ,,Vreselijk'', zijn de meeste reacties. Volgens een moeder is de voormalige Mariaschool 'in shock'.Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen reageert geschokt op het nieuws. ,,Dit is verschrikkelijk. Dat de eindigheid van het leven zich op zo'n manier voltrekt. Dit is een schok voor de Rijense gemeenschap. De vrouw is leerkracht aan een grote basisschool. Zij heeft waarschijnlijk het halve dorp in de klas gehad."KlopjachtNa een klopjacht heeft de politie donderdagnacht twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Tilburgse broers van 20 en 23 jaar oud. De verdachten zijn de eigenaar van de doorgereden auto en zijn broer, die mogelijk achter het stuur zat. De politie kwam de daders op het spoor dankzij ooggetuigen die het kenteken van de auto hadden onthouden. Beide mannen zullen worden verhoord.Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is vandaag nog in volle gang. De politie kan daar nu nog geen uitspraken over doen. ,,De druk lag gisteren op het vinden van de dader. Nu hij zich heeft gemeld, kunnen we verder met het sporenonderzoek. Dat kan nog wel eens maanden gaan duren," zegt politiewoordvoerder Eric Passchier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee