Bariton Raoul Steffani (24) scoort met zijn zangstem

© Ronald Knapp

De 24-jarige bariton Raoul Steffani is een van de grootste zangtalenten van Nederland. Hij won dit jaar drie prijzen: het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een bedrag van de VandenEnde Foundation en de Elisabeth Everts Prijs, die hij zondag 30 oktober krijgt uitgereikt.

Jan Cuijpers

De laatste prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt aan bijzonder talentvolle musici die een grote toekomst wordt voorspeld. “Het is een hele eer, maar ook een verplichting. Je wil zo’n uitverkiezing natuurlijk wel waarmaken”, reageert de jonge zanger.

Hij zet niet alle kaarten op het zingen van opera, “want bariton-rollen zijn meestal wat oudere rollen”, zegt de jongensachtige zanger. “Daarom zing ik ook veel kamermuziek. Een opera is een circus waar je instapt, terwijl je bij kamermuziek alleen met een pianist optreedt. Dat is een heel andere energie.”

De Limburger woont tegenwoordig in Amsterdam, waar hij zijn masteropleiding doet aan de Dutch National Opera Academy. Hij volgde een deel van zijn opleiding in Wenen, volgens hem de grootste operastad van de wereld.

Een uitgebreid interview dat Jan Cuijpers had met Raoul Steffani lees je zaterdag op de cultuurpagina’s van De Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee