Munckhof Horst: maak van schoolbus rijdend klaslokaal

© Mijntje Wismans

Personenvervoerder Munckhof in Horst speelt met het idee om schermen en schermpjes in bussen aan te brengen. Zo kan van de bus tijdens een schoolreisje naar bijvoorbeeld het Rijksmuseum „een rijdend klaslokaal” worden gemaakt, zegt algemeen directeur Tom Roefs zaterdag in De Limburger. Docenten zouden zo via de schermpjes ook reken- en andere soorten les in de bus kunnen geven.

Will Gerritsen

Munckhof – een bedrijf dat dagelijks met zo’n 2000 voertuigen ongeveer 20.000 mensen vervoert – heeft als een van de weinige bedrijven in de branche een innovatiemanager in dienst. Deze bedenkt nieuwe toepassingen, producten en diensten op het gebied van personenvervoer.

Een andere innovatie waarover het bedrijf nadenkt, is een slimmere aanpak van het vervoer van ouderen van thuis naar hun dagbesteding. „Waarom zouden wij dan ook niet meteen hun maaltijden, medicijnen en gewassen linnengoed bij hen thuis afleveren? De leveranciers komen nu immers allemaal apart aan de deur bij deze ouderen. Zo kun je heel wat vervoersbewegingen naar één terugbrengen”, zegt Roefs.

Het bedrijf Munckhof kwam onlangs landelijk in het nieuws omdat het op zoek is naar driehonderd nieuwe chauffeurs.

Lees zaterdag in De Limburger een interview met Tom Roefs.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee