Verstappen: 'Ik leer zelf pitstops te doen, voor het geval dat...'

© AD

In de Formule 1 gaat het vaak om duizendsten. Max Verstappen weet dat maar al te goed en gaat in de leer bij zijn monteurs hoe je zo snel mogelijk een pitstop kan maken.

AD

,,Het Red Bull Team leert mij hoe ik mijn eigen pitstops kan doen, voor het geval dat...", reageert de 19-jarige coureur gevat via Twitter. Dit weekeInde rijden de coureurs de Grand Prix van Mexico.Eerder op de dag zocht ook Daniel Ricciardo naar een carrièreswitch. De Australiër deed net als Verstappen mee met de crew die de pitstop verzorgt.Verstappen viel vorige week uit in de GP van Amerika. Vlak daarvoor kende de Limburger een mislukte pitstop. Hij kwam voor de tweede keer naar binnen, maar het team stond daar helemaal niet klaar voor. Verstappen moest even wachten en verloor kostbare seconden. Via de boordradio verontschuldigde hij zich. ,,Ik dacht dat ik naar binnen was geroepen'', zei hij. Drie ronden later bleek de motor het te begeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee