Politie: doodrijder haalde mogelijk bus in

© ANP

De automobilist die donderdagavond op de Bredaseweg in Tilburg een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij twee mensen om het leven kwamen, had pal daarvoor een stadsbus ingehaald. De politie houdt daar sterk rekening mee. ,,Het is ons eerste vermoeden", zegt woordvoerder Eric Passchier.

Ben Ackermans

Om er meer zekerheid over te krijgen gaat de politie zoveel mogelijk camerabeelden opvragen en bekijken, zowel van stadstoezicht als van ondernemers in de omgeving. Donderdagavond zijn meteen al beelden van de camera's in de bus zelf gezien. De afstand tussen het verkeerslicht waar de Schouwburgring overgaat in de Bredaseweg en de ongevalsplek is een kleine honderd meter.De politie verwacht nog maanden bezig te zijn met de reconstructie van het ongeval. ,,Er zijn zo veel sporen. Allemaal puzzelstukjes die we naast elkaar moeten leggen", zegt Passchier.KaarsjesDaarbij horen ook de verklaringen van de twee Tilburgers die donderdagnacht zijn aangehouden. Een van hen verklaarde de bestuurder te zijn geweest. Hij reed na het ongeval door. Bij het ongeval kwam het Rijense echtpaar Bert (62) en Henriëtte van der Veeken (59) om het leven. Op de plek waar zij de weg overstaken, bij de bushalte, leggen Tilburgers sinds vrijdagochtend bloemen neer en plaatsen kaarsjes.Meester Bert van der Veeken zou vanavond met collega's in Dordrecht zijn 40-jarig jubileum op de school vieren. Eerder deze week werd de onderwijzer nog door leerlingen van de school, in een zijstraat van het Steegoversloot in de wijk Bleijenhoek, in het zonnetje gezet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee