Oma Fie redt familiebedrijf

3e en 4 e generatie van het familiebedrijf Eurlings interieur: Maud en Eugene Eurlings in het mini-museum van hun interieurzaak.

3e en 4 e generatie van het familiebedrijf Eurlings interieur: Maud en Eugene Eurlings in het mini-museum van hun interieurzaak. © Annemiek Mommers

Het is aan Fie Eurlings (94) te danken dat het familiebedrijf in Voerendaal de volgende week het 101-jarig bestaan kan vieren. Als weduwe van net 41 jaar staat zij na de plotse dood van haar man in 1963 voor een dilemma: doek ik het timmerbedrijf annex meubelmakerij op, of probeer ik de firma te redden. De uitkomst is geschiedenis.

De Limburger

Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer van Eurlings Interieurs: Maud (42), bijgestaan door zus Judith (39) en vader Eugène (66). De eeuwling (plus één) heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. Zo was er in 1980 al eens een crisis en was de recente economische tegenwind wel langdurig en extreem guur. Met noviteiten als verhuizen zonder zorgen en ouderwetse service hoog in het vaandel, is ook die tegenwind getrotseerd. De derde en vierde generatie Eurlings blikt de toekosmt nu vol vertrouwen tegemoet.

Het eeuwfeest wordt gevierd met een jubileumweek, begin november. Hoogtepunt is een bijeenkomst op woensdagavond 9 november. Eugène, Maud en (oma) Fie gaan dan in gesprek over de charmes en de valkuilen van een familiebedrijf. Gasten tijdens deze discussieavond zijn onder andere Ton Goedemakers junior en senior (Vebego schoonmaakbedrijf) en Ingrid Bloemen van Bloemen Parket. In november is er in de winkel aan de Valkenburgerweg ook een expositie: de nostalgische timmerfabriek in 101 beelden gevangen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee