Blote studenten bestormen studentes

© Google Streetview

Maar liefst vijftig mannelijke studenten hebben donderdagnacht een bezoekje gebracht aan het pand van de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (UVSV) op de Drift. Dit deden zij volledig naakt. Het waren leden van de Utrechtse Studenten Rugby Society, die een feest vierden in het pand van het Utrechtsch Studenten Corps op het Janskerkhof.

AD.NL

,,Dit was een jaarlijks feest, en daar hoort ook bij dat de jonge honden, zo noemen wij de eerstejaars, naakt een rondje rennen over het Janskerkhof. Dit jaar zijn ze bij de dames van het UVSV naar binnen gegaan'' zegt voorzitter Dennis Glazemaker. ,,Ik heb contact gehad met de jongens die binnen zijn geweest en die zeggen daar een liedje gezongen te hebben, begeleid door de piano. Er zouden ook wat flessen wijn zijn leeggedronken. Die zullen we natuurlijk vergoeden.''

Volgens wijkagent Emile Vermeulen was het allemaal niet zo gezellig. ,,We kregen vannacht een melding dat er een bestorming plaatsvond door een vereniging, dit gebeurde bij De Drift. Het waren naakte mannen, gelukkig hadden ze wel een stropdas om'', vertelt wijkagent Emile Vermeulen. ,,We hebben alle studenten naar buiten gezet. De dames waren erg geschrokken. Jammer dat er ook een deel van de inboedel is gesloopt.''

De jongens die erbij waren hebben nadrukkelijk gezegd dat ze niets vernield hebben

Voorzitter Dennis Glazemaker

Over vernielingen weet de voorzitter van de Utrechtse Studenten Rugby Society niets. ,,De jongens die erbij waren hebben nadrukkelijk gezegd dat ze niets vernield hebben. Als dat wel zo blijkt te zijn zullen we daar natuurlijk over in gesprek gaan met de dames. Ook zullen we intern onderzoeken wat er gebeurd is en zullen er eventueel sancties volgen.'' De rector van het USC Reinier van Doorn is niet zo blij met de actie van de rugby'ers. ,,Ze huurden een zaal bij ons in het pand. Tot onze verbazing renden ze opeens naakt naar buiten. Een paar van ons zijn erachteraan gegaan. We hebben goede contacten met het UVSV, we zijn blij dat we hebben kunnen helpen om de mannen weer naar buiten te krijgen, samen met het UIT-team. Wij keuren dit gedrag af, zeker omdat ze uit ons pand kwamen rennen.'' Wijkagent Vermeulen kondigde aan om vrijdagavond nazorg te gaan verlenen bij de studentes. Het UVSV was niet bereikbaar voor commentaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee