Brits ziekenhuis liet Sean (4) vocht uit natte doekjes zuigen

© Twitter

Een kinderziekenhuis in het Britse Bristol is fors in de fout gegaan bij de behandeling van de 4-jarige Sean Turner, die daar in 2012 door verwaarlozing overleed. Volgens een recent onderzoek zou hij in het ziekenhuis zo erg zijn uitgedroogd dat hij vocht uit natte doekjes probeerde te zuigen.

Karen Van Eyken

Het kind uit Warminster overleed, zes weken na een zware hartoperatie, door een hersenbloeding. Uit een nieuw onderzoeksrapport van de Britse Ombudsman blijkt dat het medisch personeel van het Bristol Kinderziekenhuis in totaal 22 cruciale fouten heeft gemaakt.Vooral de nazorg liet volgens het rapport te wensen over. Het jongetje werd na de operatie door de verpleging helemaal uitgedroogd achtergelaten. Om toch aan water te komen probeerde hij het vocht uit natte doekjes te zuigen. Ook kreeg hij drie dagen lang bloedverdunners, terwijl deze maar voor 6 uur waren voorgeschreven. HorrorDaarnaast werd Sean te snel van de intensive care naar een gewone kamer gebracht en hadden de dokters pas veel te laat in de gaten dat het niet goed met ging. ,,Sean heeft niet de beste nazorg gekregen en hierdoor heeft hij nooit een goede kans gehad om te overleven'', zo concludeert de Ombudsman.De ouders van Sean zeggen zich schuldig te voelen dat ze hem in de steek hebben gelaten door hem naar zo'n slecht ziekenhuis te sturen. ,,Er zijn zo veel kansen gemist om Sean te redden uit zijn wanhopige situatie", aldus Steve en Yolanda Turner. ,,Wij moeten na deze horror verder met ons leven." Het kinderziekenhuis heeft inmiddels haar excuses aangeboden aan de ouders. ,,We hebben gefaald en dat spijt me", verklaarde directeur Robert Wooley. ,,We geven elk kind de beste zorg, maar het spijt me dat dat bij jullie kind niet is gebeurd." Het ziekenhuis zou nog in contact zijn met de ouders van Sean en ze blijvend informeren over de verbeteringen die worden gedaan na het rapport.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee