Kluis uit vluchtende auto gekieperd

Een verkeerscontrole in Amsterdam Zuid-oost

Een verkeerscontrole in Amsterdam Zuid-oost © Politie

Een motoragent heeft vrijdag in Amsterdam-Zuidoost zijn tweewieler kapotgereden op een uit een auto gekieperde kluis. De bestuurster van het voertuig had kort daarvoor een volg- en stopteken van de politieman genegeerd en was er op hoge snelheid vandoor gegaan.

ANP

In de auto zaten nog vier vrouwen, die net als de bestuurster werden aangehouden, aldus de politie. De vijf verdachten (20, 34, 41, 48 en 52 jaar) zijn afkomstig uit Capelle aan den IJssel, Den Haag en Oldenzaal. Sieraden, die vermoedelijk gestolen waren, zijn in beslag genomen. Ook een andere weggebruiker botste op het gepantserde gevaarte. Een voorwiel van de auto brak af. De agent hield niets over aan zijn botsing. De achtervolging vond plaats in Amsterdam-Zuidoost, waar op de Gooiseweg een grote verkeerscontrole werd gehouden in samenwerking met de Belastingdienst. De fiscus inde bijna 140.000 euro aan belastingschulden en nam zeventig voertuigen in beslag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee