Ergernis over profielfoto's: man fotoshopt zichzelf 365 dagen lang

© HBVL/Imgrum Henk Willems

Iedereen zal er zich wel eens aan ergeren: mensen die aan de lopende band bijna perfecte foto's van zichzelf de wereld insturen via Facebook of Instagram. Afgaand op hun accounts hebben ze het perfecte leven. Gentenaar Henk Willems wilde met een ludieke actie dat beeld doorbreken: 365 dagen lang fotoshopte hij zichzelf in een actueel beeld, bij wijze van parodie.

HBVL

"De spot te drijven is een groot woord, maar mensen lijken op Facebook of Instagram nooit op hoe ze er in het echt uitzien. Ze smijten er filters over en kiezen een goeie hoek. Het leek me wel grappig om dat zelf ook te gaan doen en in het extreme te trekken", legt Henk uit.

Of dat niet gigantisch veel tijd in beslag nam? "Ik ben grafisch vormgever en het kost me maar vijf tot tien minuutjes. Ik neem een selfie met mijn telefoon en bewerk hem dan even. Wanneer Trump nog eens een straffe uitspraak doet, is dat dankbaar materiaal. Soms ging het wat moeilijker en had ik minder inspiratie, maar uiteindelijk is het altijd wel gelukt", besluit hij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee