'Rekeningrijden enige oplossing voor fileprobleem'

© Archieffoto ANP

Mobiliteitsorganisaties RAI Vereniging, BOVAG en ANWB zijn van mening dat de invoering van rekeningrijden de enige oplossing is tegen het fileprobleem. Volgens EenVandaag dringen de organisaties er bij een volgend kabinet op aan dit zo snel mogelijk in te voeren.

AD

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid verwacht dat de dagelijkse files tot 2021 met 38 procent gaan stijgen door het aantrekken van de economie. De aanleg van extra wegen doet daar niets aan af. Volgens voorzitter Steven van Eijk van RAI Vereniging is de tijd rijp voor rekeningrijden. Volgens hem heeft iedereen in Nederland wel door dat het land langzaam stil komt te staan. Enkele jaren geleden was de ANWB nog tegen rekeningrijden, omdat dat de privacy van de automobilist in gevaar zou brengen. De mobiliteitsorganisaties willen een systeem dat kijkt naar plaats, tijd en gebruikte auto.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee