Paniek in brandend vliegtuig op luchthaven Chicago

© AP

De paniek in het vliegtuig dat vrijdagavond op de startbaan van een vliegveld in de Amerikaanse stad Chicago vlamvatte, was onder een deel van de passagiers groot.

AD

De piloten van het toestel van American Airlines waren bezig met opstijgen toen er een probleem ontstond met de motor. Het toestel maakte een noodstop op O'Hare International Airport en vatte vlam.In de Boeing 767 schreeuwden de in het gangpad vaststaande reizigers 'Go! Go! Go!' tegen de lotgenoten voor hen in de rij voor de opblaasbare glijbanen. Een vrouw smeekt met doodsangst in haar ogen haar medereizigers vaart te maken. Andere inzittenden lijken rustig te blijven en beheerst af te wachten tot zij het vliegtuig kunnen verlaten.Verwondingen180 mensen werden geëvacueerd terwijl hulpdiensten naar het vliegtuig snelden. Zeven passagiers en één bemanningslid zijn met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Ooggetuigen zeggen tegen de lokale zender WLS-TV dat het vliegtuig bijna de lucht in was toen er een knal klonk en er buiten vlammen te zien waren. Het vliegtuig was op weg naar Miami. O'Hare is een druk knooppunt in de Verenigde Staten. De passagiers vervolgen vrijdagavond hun reis naar Miami. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten onderzoeken de oorzaak van het incident.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee