Timmermans steunt Samsom als lijsttrekker

PvdA-leider Diederik Samsom.

PvdA-leider Diederik Samsom.© ANP

EU-commissaris Frans Timmermans wil dat Diederik Samsom zijn partij opnieuw aanvoert bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. Samsoms rivaal in de lijsttrekkersverkiezing, vicepremier Lodewijk Asscher is ook een uitstekende kandidaat, maar er is geen reden Samsom niet weer het vertrouwen te gunnen, zei Timmermans zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed.

ANP

De PvdA-coryfee maakte van de gelegenheid gebruik de oppositiepartijen, die voorlopig het alsnog ratificeren van het associatieverdrag met Oekraïne blokkeren, nog eens op te roepen hun ,,verantwoordelijkheid'' te nemen. De oppositie moet zich uitspreken en niet blijven wijzen naar de Europese Unie, die eerst met een aanbod zou moeten komen. ,,Zo werkt het hier niet'', stelt Timmermans. Timmermans gaf vooral het CDA, waarvan hij de positie ,,het minst van al'' begrijpt, een veeg uit de pan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee