Boètezitting breidt uit met podium voor de jeugd

© Vastelaovend in Limburg

De Boètegewoeëne Boètezittingbreidt komende editie uit met een nieuw podium, daarmee komt de teller in de Venlose binnenstad op negen te staan.

Harry Lücker

„Het podium komt bij Grenswerk en komt tot stand door een samenwerking met Grenswerk en Jocus Toekoms”, zegt Leon Bastiaans voorzitter van het organiserende Stadscomité. „Het is de bedoeling dat er op het podium plek is voor de jeugd tussen de tien en zeventien jaar. De precieze invulling van het programma ligt in handen van Jocus Toekoms. Omdat het podium zich richt op de jeugd zal er achter de bars bij het podium alleen maar fris worden geschonken.” Volgens Bastiaans sluit het initiatief prima aan op het gebeuren in het poppodium Grenswerk. „Daar wordt sinds drie jaar een programma rond Prins Koekwaus voor de allerkleinste kinderen georganiseerd. Om de wat oudere jeugd niet tussen wal en schip te laten vallen is dit initiatief bedacht.” Daarmee heeft het evenement op de zaterdag voor carnaval podia voor carnavalsvierders in alle leeftijden. „Deze leeftijdsgroep ontbrak nog. We bieden nu een programma aan voor de jeugd, de doorsnee carnavalsvierders, een wat rustiger programma van de Blauwe Zaoterdaag en een programma voor de ouderen bij de Fiedelzaoterdaag.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee