O'G3NE voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

© AD/William Rutten

Meidengroep O'G3NE vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival van volgend jaar. De drie zussen Amy (21), Lisa (22) en Shelley (21) Vol reizen in mei naar Kiev in de Oekraïne met als opdracht ons land weer in de buurt van de eindzege te brengen. O'G3NE is de opvolger van Douwe Bob, die in mei in Stockholm de elfde plek behaalde.

Stefan Raatgever

De organiserende omroep AVROTROS sprak voor de editie van 2017 ook met Roel van Velzen en Waylon over deelname, maar dat overleg leidde niet tot overeenstemming.De zussen Vol, die in 2014 The Voice of Holland wonnen, spraken de afgelopen weken meerdere malen met het selectiecomité van de omroep. Dat stuitte in zijn zoektocht voor de liedjeswedstrijd in het Oekraïense Kiev al op een vroeg 'nee' van zijn gedroomde kandidaat Dotan. Die liet weten eventueel best geïnteresseerd te zijn, maar het komend jaar nog te druk te hebben met zijn eigen carrière. Toen er verder werd gekeken kwam als snel de naam van O'G3NE naar voren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee