Allerzielen: extra aandacht voor onze dierbaren

Een vers bloemetje, een extra kaarsje of een ijverig opgepoetste grafsteen. Het feest van Allerzielen brengt families altijd een stapje dichter bij de overledenen en daarom worden de graven op de kerkhoven extra goed verzorgd.
Print

Allerzielen is een gedenkdag uit de rooms-katholieke traditie, die officieel wordt gevierd op 2 november, de dag na Allerheiligen. Met Allerzielen worden de overledenen herdacht en wordt een requiemmis opgedragen. Het is al jaren gebruikelijk dat in veel Limburgse parochies de herdenkingen in het voorafgaande weekeinde van de gedenkdag plaatsvinden.

Ook op de Roermondse begraafplaats 'Tussen de Bruggen' wordt dit weekeinde met extra zorg onderhoud gepleegd aan de graven, zo blijkt uit bijgaande sfeerimpressie van fotograaf Maartje van Berkel. 

In De Limburger van maandag een reportage over de beleving van Allerzielen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen