Geen doden bij zware aardbeving in Midden-Italië

Print
Geen doden bij zware aardbeving in Midden-Italië

Afbeelding: AD

Het midden van Italië is zondag weer opgeschrikt door een aardbeving. De beving had volgens het Europees-Mediterraan Seismologisch Centrum een kracht van 6,5. Het epicentrum lag ten zuidoosten van de stad Perugia en werd in grote delen van Italië gevoeld. Vooralsnog zijn er nog geen berichten dat er doden zijn gevallen. Enkele tientallen mensen raakten gewond, van wie een zwaargewond.

De beving deed zich volgens het EMSC voor om 07.40 uur, op een diepte van 10 kilometer. De Italiaanse dienst voor burgerbescherming zei dat op veel plaatsen gebouwen zijn ingestort, maar dat nog niets bekend is over eventuele slachtoffers. In het getroffen gebied zijn op veel plaatsen de telefoonverbindingen uitgevallen.

Paniek
De beving veroorzaakte paniek onder de bevolking. Mensen liepen verschrikt over straat, berichtte het Italiaanse persbureau ANSA. In de provincie Umbrië en steden als Florence en Ancona werd de beving duidelijk en lang gevoeld, vooral op de bovenste etages van gebouwen. 

Het gebied wordt vaker door aardbevingen getroffen. In augustus kwamen bij een beving in de omgeving van het stadje Amatrice bijna driehonderd mensen om het leven. Vorige week waren er verschillende bevingen, waarbij enkele gewonden vielen en opnieuw veel schade werd aangericht.