As overledene in orkestbak: opera ontruimd

Print
As overledene in orkestbak: opera ontruimd

De politie bij het operagebouw in New York. Afbeelding: AP

De beroemde Metropolitan Opera in New York is zaterdagmiddag (lokale tijd) geëvacueerd nadat een toeschouwer een mysterieus wit poeder in de orkestbak had gestrooid. Dat gebeurde tijdens een voorstelling van 'Guglielmo Tell' van Gioacchino Rossini, zo meldt het Met. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de as van een overleden operaliefhebber.

Aangezien in eerste instantie niet duidelijk was wat voor soort poeder het betrof, werd de antiterrorisme-eenheid van de politie van New York gewaarschuwd en werd de opera vanwege veiligheidsredenen ontruimd. Tevens werd de avondvoorstelling geannuleerd. 

Orkestbak
John Miller, commissaris van de politie van New York en hoofd van de afdeling terrorisme, zei dat hij van diverse toeschouwers had begrepen dat de dader had gezegd dat het de as betrof van een vriend van hem, zijn mentor in de operawereld. De man strooide de as uit over de orkestbak tijdens de pauze, toen die nagenoeg verlaten was.

De politie weet wie de man is en is naar hem op zoek. Miller zei dat het uitstrooien van de as vermoedelijk indruist tegen de regels van de opera, maar dat er volgens hem 'geen sprake is van criminele bedoelingen'.