Iconen Nederpop brengen ode aan Maastricht

Ze behoren tot de iconen van de nederpop: Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooymans. Samen staan ze op het podium als Vreemde Kostgangers. Een supergroep die zijn sporen in de muziek al tientallen jaren heeft verdiend.
Print

Zaterdagavond veroverden ze het Limburgse publiek in het uitverkochte theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het trio bracht een hele reeks nieuwe liedjes waaronder een opvallende ode aan Maastricht: “Mama, mag ik naar Maastricht, de mooiste stad bij ochtendlicht”.

Naast recent geschreven werk kwam veel oud repertoire voorbij zoals ‘De vondeling van Ameland’, Als de rook om je hoofd is verdwenen’ (De Groot), ‘Als je wint heb je vrienden’, ‘Is dit alles’ (Vrienten) en de Golden Earring-klassiekers ‘Another 45 miles’ en ‘Just a little bit of peace in my heart’ (Kooymans).

Maandag in De Limburger een uitgebreide vijf sterren recensie. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen