Iconen Nederpop brengen ode aan Maastricht

Ze behoren tot de iconen van de nederpop: Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en George Kooymans. Samen staan ze op het podium als Vreemde Kostgangers. Een supergroep die zijn sporen in de muziek al tientallen jaren heeft verdiend.
Print

Zaterdagavond veroverden ze het Limburgse publiek in het uitverkochte theaterhotel De Oranjerie in Roermond. Het trio bracht een hele reeks nieuwe liedjes waaronder een opvallende ode aan Maastricht: “Mama, mag ik naar Maastricht, de mooiste stad bij ochtendlicht”.

Naast recent geschreven werk kwam veel oud repertoire voorbij zoals ‘De vondeling van Ameland’, Als de rook om je hoofd is verdwenen’ (De Groot), ‘Als je wint heb je vrienden’, ‘Is dit alles’ (Vrienten) en de Golden Earring-klassiekers ‘Another 45 miles’ en ‘Just a little bit of peace in my heart’ (Kooymans).

Maandag in De Limburger een uitgebreide vijf sterren recensie. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →