Marokko mon amour

Print
Marokko mon amour

Afbeelding: ANP

Husani is wat je noemt een mooie man. Donkerbruine teint. Strak gebeeldhouwde gelaatstrekken. Slank postuur. Kort, licht grijzend haar. Rap van tong. Niet verwonderlijk dat de Egyptische variant van George Clooney de aandacht trekt van menige vrouw.

Dat was ook het geval met Latifa, de vrouw van Saïd. Toen Husani met zijn Marokkaanse vrouw Namira in dezelfde straat kwam te wonen, recht tegenover Latifa en Saïd, sprongen de vonken meteen over. Het kwam uiteindelijk tot een buitenechtelijke relatie, die maanden duurde, totdat Latifa een einde maakte aan de verhouding. Daarmee waren de spanningen tussen de echtparen echter niet verdwenen. 

Saïd voelt zich diep vernederd dat zijn vrouw hem had ingeruild voor de overbuurman. Hij zint op wraak. Op een dag komt het tot een heftige confrontatie op de parkeerplaats van de Albert Heijn. Husani loopt de supermarkt uit. Hij heeft drie blikken met bonen gekocht, voor het avondeten. Bij zijn auto wacht Saïd hem op. Latifa staat iets verderop. Saïd kookt van woede. 

Hij scheldt Husani uit en gaat hem te lijf. Husani verdedigt zich met een blik bonen en haalt er een paar keer flink mee uit. 
Op dat moment komt een zwarte auto het parkeerterrein op rijden, met achter het stuur Munir. Munir ziet dat zijn zwager Husani in gevecht is gewikkeld met een man. Hij aarzelt niet, loopt naar de kofferbak, haalt er een moersleutel uit en rent op Husani af. Nu staan twee mannen in te slaan op Husani. Latifa, haar tienjarige zoontje en tientallen boodschappende stadsgenoten mogen ‘meegenieten’ van het tafereel. Het is aan een paar omstanders te danken, dat het gevecht eindigt met slechts wat bloed en wat builen. De mannen worden uit elkaar gehaald. 

Als de politie arriveert, slingert Husani nog een aantal bedreigingen in de richting van Saïd en Latifa. Hij belooft Latifa een kogel door haar hoofd te schieten dan wel haar keel door te snijden. En Saïd maakt hij ook dood, mocht Munir straks de cel ingaan. De rechter velt eerst vonnis over Munir, een kleine, magere, kale man, gekleed in wijd spijkershirt en gebleekte jeans. Munir heeft geen schijn van kans, want er zijn ettelijke verklaringen van getuigen die hebben gezien dat Munir diverse keren met zijn moersleutel op Saïd insloeg. Munir krijgt tachtig uur werkstraf en moet 1100 euro schadevergoeding aan Saïd betalen. 

Ook het bewijs tegen Husani is overtuigend. Zestig uur taakstraf voor hem. Munir en Husani hebben alle geluk van de wereld, benadrukt de rechter. Het zeer gewelddadige incident is inmiddels al bijna drie jaar oud. En beiden hadden geen strafblad. 
Anders waren ze voor een paar maanden de cel ingegaan. Husani moet van de politierechter ook nog eens twee keer 250 euro schadevergoeding betalen aan Latifa en Saïd. Apart af te rekenen, want Latifa en Saïd zijn inmiddels gescheiden. 

Het (voorlopige?) einde van een Noord-Afrikaans liefdesdrama. 
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje