Lauda over Verstappen: 'Hij is een draaideurcrimineel'

Print
Lauda over Verstappen: 'Hij is een draaideurcrimineel'

Afbeelding: AD

Niki Lauda, technisch adviseur bij Mercedes, is woedend op Max Verstappen. In de eerste bocht van de race raakte Verstappen en Nico Rosberg elkaar. ,,Volkomen onacceptabel. Nico racet om het kampioenschap en was duidelijk eerder in de bocht. Verstappen is te agressief en dat moet een keer doordringen."

Ook over de tijdstraf voor Verstappen was de voormalig wereldkampioen duidelijk. ,,Die was volkomen terecht. Een draaideurcrimineel als Verstappen moet een keer gestraft worden. Helmut Marko (technisch adviseur bij Red Bull red.) moet met hem praten."

,,Als Verstappen niet zo agressief zou rijden, dan zou hij veel beter ontwikkelen. Zijn talent is ongelooflijk, maar hij verpest alles met deze stupide acties. En dat heeft hij niet eens door. Hij denkt echt dat hij alles correct doet, maar dat doet hij niet."

Het handgebaartje waarmee Verstappen zwaaide toen hij Sebastian Vettel tegen kwam (die ook zwaaide met de vinger) kon ook niet op de goedkeuring rekenen van Lauda. ,,De volgende onbeschaamdheid. Ik heb geen idee waar hij die arrogantie vandaan haalt. Dit is een verloren zaak. De woede van de andere coureurs wordt groter en groter. "

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1