Belg (28) doodgestoken na halloweenparty: “Hij wou dat meisje gewoon helpen”

Print
Belg (28) doodgestoken na halloweenparty: “Hij wou dat meisje gewoon helpen”

Afbeelding: hbvl

In een café in het Belgische Mol is in de nacht van zaterdag op zondag de 28-jarige Johnny Hensen uit Neerpelt gestorven nadat hij werd neergestoken. “Een hele goeie broer én een hele goeie peter van onze dochter. Tegelijk was hij een wereldverbeteraar die aan zijn eind kwam omdat hij iemand wilde helpen.” Zo omschrijft Mike Hensen, de vier jaar jongere broer van Johnny, het slachtoffer.

Een minderjarig meisje werd rond middernacht lastig gevallen door enkele jongeren. Johnny Hensen kwam ertussen, maar kreeg twee steken met een mes. Een in zijn buik en een in zijn hartstreek. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De dader is een 28-jarige man uit Mol. Hij is aangehouden voor doodslag. Over zijn motief is nog geen duidelijkheid. Het gaat om iemand met een gerechtelijk verleden.”

“Hij was op het foute moment op de verkeerde plek”, zegt een bijzonder aangeslagen Mike Hensen over zijn broer. “Hij wilde met enkele vrienden een meisje beschermen dat bedreigd werd. Hij kende dat meisje niet eens. Hij wilde haar gewoon te hulp schieten. Zo zat hij nu eenmaal in elkaar.” Slachtoffer Johnny Hensen (28) was vader van twee kinderen.  Zijn jongste kind is nog geen anderhalf jaar oud. 

Klein hartje
Ook schoonzus Kelly Ignoul heeft goede woorden over voor Johnny: “Ik wil vooral niet dat mensen een fout beeld van hem krijgen. Hij was absoluut geen vechtersbaas, maar juist een warm persoon die altijd klaarstond om te helpen. Eigenlijk was hij te goed voor deze wereld. Dat heeft hij nu moeten bekopen. Hij was gevoelig, trok zich snel iets aan. Misschien kan ik hem nog het best omschrijven als een stoere jongen met een klein hartje.”