Verstappen: Nooit gedacht dat ik meteen zou winnen

Print
Verstappen: Nooit gedacht dat ik meteen zou winnen

Afbeelding: MGL

Max Verstappen had nooit verwacht dat hij dit jaar al bij het Formule 1-team van Red Bull zou rijden. Dat zegt de Nederlandse Red Bull-coureur in gesprek met GP Gazette.

Verstappen is blij dat hij de kans kreeg om de overstap van Toro Rosso naar Red Bull te maken en kon het haast niet geloven dat hij zijn eerste race na zijn overstap meteen op het hoogste treetje mocht staan. ,,Ik hoopte bij de eerste tien te eindigen en wat aan de auto te wennen. Natuurlijk had ik me wel goed voorbereid in de simulator, maar dat ik daarna gelijk won... Ik had pas drie of vier keer in de nieuwe auto gezeten, dus het was erg onwerkelijk."

,,Het is altijd een droom geweest om een F1-race te winnen", gaat Verstappen verder. ,,En als je dat dan voor elkaar krijgt in een auto waarmee je het op dat moment nog niet had verwacht - als je in zo'n winnende auto rijdt weet je dat het ooit gaat gebeuren - maakt dat het nog specialer."

De 19-jarige Nederlander zegt dat hij nog bijna elk weekend nieuwe dingen leert. ,,Mijn niveau gaat steeds een beetje omhoog, blijft even stabiel en stijgt daarna weer verder. Het verschilt per weekend. Maar het is een zekerheid dat ik steeds blijf leren."

Ondanks zijn verbluffende prestaties ligt de jongeling geregeld onder vuur, zeker bij collega-coureurs. Zij vinden dat Verstappen met zijn defensieve acties te veel risico neemt en dat het daardoor gevaarlijk kan worden op de baan. Zelf zit de Nederlander niet zo met de uitspraken.

,,Ik praat niet in de media over dat soort gebeurtenissen. Als zoiets zou gebeuren en ik ben er niet bij betrokken, dan kies ik ervoor om er niet over te praten, omdat het niet mijn zaken zijn. Of ik het me persoonlijk aantrek? Nee, helemaal niet."

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Daag je vrienden uit in een subpoule en win!

Voorspel bij elke Grand Prix de kwalificatie & uitslag en maak kans op mooie prijzen.

> delimburger.nl/f1