Jarenlang feestjes rond ton met huiveringwekkende inhoud

Print
Jarenlang feestjes rond ton met huiveringwekkende inhoud

Afbeelding: HBVL

Toen Fred Boyle in oktober 1983 wakker werd, was zijn vrouw verdwenen. Ze had enkel een briefje nagelaten waarin stond dat ze een affaire had en vertrokken was met haar minnaar Ray. Dat was toch het verhaal dat Fred de politie vertelde. De waarheid zag er helemaal anders uit...

Iedereen had medelijden met de man wiens vrouw hem achtergelaten had met hun twee kinderen. Zijzelf was ervandoor met haar minnaar, naar haar kinderen keek ze niet meer om. Dat ze geen kleren meegenomen had en dat zelfs haar auto nog thuis stond, deed pas tien jaar na haar verdwijning een belletje rinkelen. Er was tenslotte dat briefje waarin ze toegaf dat ze Fred verliet voor een andere man.

Vandaag tien jaar geleden kwam de waarheid aan het licht. Fred had zelf een affaire op het moment van de verdwijning van zijn vrouw. Zijn minnares kwam zelfs twee dagen na de feiten al bij het gezin inwonen. Maar dat was niet het ergste geheim.

Toen hij merkte dat Fred heel nerveus werd als mensen de ton aanraakten of verplaatsten, begon hij zijn grapjes wat meer serieus te nemen

Lijk in ton

Niet alleen had Fred zijn vrouw vermoord, haar lichaam had hij in een metalen ton gestopt die hij in zijn achtertuin liet staan. Bij feestjes verzamelden de gasten er vaak rond en zijn dochters liepen er dagelijks voorbij. De ton verhuisde ook telkens mee met het gezin, maar het geheim van Fred begon pas te ontrafelen toen zijn schoonzoon bij hem kwam inwonen.

Michael Hegarty was samen met een van de dochters van Fred Boyle en maakte af en toe grapjes over het feit dat Edwina, de verdwenen vrouw van Fred, misschien wel eens in die ton kon zitten. Toen hij merkte dat Fred heel nerveus werd als mensen de ton aanraakten of verplaatsten, begon hij zijn grapjes wat meer serieus te nemen.

Menselijke schedel

In augustus van 2006 maakte hij op een onbewaakt moment de ton open. Hij vond er vrouwenkleren en een juten zak in. Nochtans was hem verteld dat er lijm in de ton zou zitten. Twee maanden later ontdekte hij de echte toedracht. Toen hij de tuin aan het opruimen was, merkte hij dat de juten zak uit de ton in de vuilcontainer zat. Hij opende de zak en ontdekte tot zijn ontzetting menselijke botten en een schedel. In de rechtbank gaf Fred in eerste instantie enkel toe dat hij zijn vrouw dood in bed gevonden had en in paniek geschoten was. Hij had het briefje geschreven dat zij achtergelaten zou hebben en had haar lichaam dan in de ton verstopt.

Later bekende hij dat hij zijn vrouw gewurgd en in het hoofd geschoten had

Later bekende hij dat hij zijn vrouw gewurgd en in het hoofd geschoten had. De man was naar eigen zeggen niet in staat zich van haar stoffelijk overschot te ontdoen. ,,Mijn vrouw stierf op een verschrikkelijke manier en ik wilde haar resten niet zomaar zien verdwijnen tussen het afval. Daarom heb ik de ton nooit gedumpt en is ze altijd bij mij gebleven. Ik hield veel van mijn vrouw... Dat doe ik nog steeds”, zo vertelde hij de rechter tijdens zijn proces.

Hij werd in 2008 veroordeeld tot een celstraf van 21 jaar en de openbare aanklager noemde de man een pathologische leugenaar.