Wadden, Veluwe en Duinen mooiste natuur van Nederland: geen prijs voor Limburg

Print
Wadden, Veluwe en Duinen mooiste natuur van Nederland: geen prijs voor Limburg

Afbeelding: AD

Het Waddengebied, de Veluwe en de Hollandse Duinen zijn gekozen tot mooiste natuurgebieden van Nederland. De jury voegde zelf het deltagebied Biesbosch en Haringvliet als vierde winnaar toe aan de drie door burgers uitverkoren gebieden. Het eveneens genomineerde grenspark Limburg (Maasduinen, Meinweg en nationaal landschap Zuid-Limburg) viste achter het net.

Een kleine 90.000 mensen brachten hun stem uit, maakte staatssecretaris Martijn van Dam vanavond in De Wereld Draait Door bekend. De vier winnaars krijgen elk maximaal 300.000 euro van het ministerie van Economische Zaken. 

Met het geld kunnen ze hun natuurgebied toegankelijker en bekender maken. Ook krijgen ze een prominente plaats in een landelijke campagne om de Nederlandse natuur aan de man te brengen.

Gepasseerd

Onder de negen door de vakjury voorgedragen gebieden die naast de titel grepen is onder meer de Oosterschelde, die als vierde eindigde maar door de jury werd gepasseerd. Saba kreeg de minste stemmen.

Met de verkiezing hoopt Van Dam het vertrouwde rijtje nationale iconen, zoals de tulp, de molens en Amsterdam, aan te vullen met Nederlandse natuur.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen