Dichte mist gaat ochtendspits hinderen

Print
Dichte mist gaat ochtendspits hinderen

Afbeelding: AD

Het verkeer moet ook dinsdag in de ochtendspits rekening houden met dichte mist. In de Randstad, het Rivierengebied, Zeeland, Noord-Brabant en ook Limburg is de kans op hinderlijke mist groot, waarschuwt weerplatform Weeronline.

Vanochtend was het ook al druk op de wegen, onder andere door de mist. Na zonsopkomst verbetert het zicht morgen geleidelijk, is de verwachting. Daarna wordt voorlopig geen mist meer verwacht. Vanaf woensdag gaan wind en buien een rol spelen in het weer.

Hardnekkig

Het was deze laatste week oktober vaker mistig. Normaal telt oktober 7 mistdagen, maar dit jaar kwam er op plaatsen op meer dan 15 dagen mist voor. ,,Soms was de mist erg hardnekkig. Op 23 oktober lostte de mist in het noorden van Limburg en oosten van Brabant niet op, waardoor de temperatuur op 6,1 graden overdag bleef steken. De laagste maximumtemperatuur van deze maand", weet meteoroloog Wilfred Janssen van Weerplaza. 

Maar deze maand gaat voornamelijk de boeken in als een te koude en zonnige maand. In De Bilt kwam de gemiddelde temperatuur uit op ongeveer 9,9 graden, bijna een graad kouder dan de normaal van 10,7 graden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje