Koningin Maxima fan van Limburgse hoedenontwerper

© ANP

International Design Hats is een groot succes. De Voerendaalse hoedenontwerper en -groothandel doet het heel goed in binnen- én buitenland. Ook onze koningin is fan.

Simone van Hugten

,,Raad eens wie jouw hoed gekocht heeft?!” Een verrassend telefoontje voor Jos Verhoeven van een van zijn klanten in Griekenland. De koper van de hoed bleek niemand minder te zijn dan koningin Maxima. Samen met Willem-Alexander bezit zij een Grieks vakantiehuis. Tijdens een rondje shoppen op een van de eilanden viel ze voor de Josephine, een camelkleurige gleufhoed met zwarte band. En die komt ‘gewoon’ van de internationale hoedenontwerper- en groothandel ID Hats uit Voerendaal, het bedrijf dat Jos Verhoeven en zijn vrouw Marly Vroemen al ruim vijfentwintig jaar met succes runnen.Een beroemde klant als Maxima, een betere promotie is er bijna niet. De koningin droeg de hoed tijdens Sail 2015 en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, wat vastgelegd is op televisie en op foto’s. ,,Dat zorgde voor een run op het model Josephine. Hij kost 85 euro en was niet aan te slepen. Maxima vond het ook extra leuk dat de hoed uit Nederland kwam. Stiekem denk ik dat ze nog wel meer van onze hoeden heeft”, lacht Verhoeven.Keuze heeft Maxima in ieder geval genoeg. In het distributiecentrum in Voerendaal staan enorme stellages vol met de meest uiteenlopende soorten hoeden. Exemplaren van vilt, met een gleuf, knalroze of donkerblauw. Oprolbaar of met veren, hoeden voor op het strand of om je hoofd warm mee te houden in de winter. Griekenland is één van de vierentwintig landen waar ID Hats deze collecties naar exporteert, om ze daar in de winkels aan klanten te verkopen. Daarnaast heeft het stel ook drie eigen winkels, in Amsterdam, Düsseldorf en Londen. Daar verkopen ze hun eigen ontworpen hoedenlijn Bronté, aangevuld met andere merken.Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee