Oudste vrouw ter wereld (116) verklapt wat ze iedere dag eet

Print
Deze maand wordt de Italiaanse Emma Morano 117 jaar oud. Ze is de oudste mens ter wereld en de laatste nog levende persoon die in de negentiende eeuw geboren is. Maar wat is het geheim van haar lange leven?

In een exclusief interview aan AFP ter ere van haar 117e verjaardag, doet Morano haar geheim uit de doeken. ,,Ik eet twee rauwe eieren per dag. En koekjes", klinkt het simpelweg. ,,Verder eet ik niet zoveel: ik heb namelijk geen tanden meer", lacht ze.

Dieet
Een dokter had Morano ooit verteld dat het eten van twee rauwe eieren zou helpen tegen bloedarmoede. Dat is nooit wetenschappelijk bewezen, maar feit is dat Morano op dat dieet erg oud geworden is.   

Single
De vrouw gelooft verder dat haar single status haar ook geholpen heeft om lang en gelukkig te leven. In de jaren dertig scheidde ze van haar toenmalige man en sindsdien is ze nooit meer hertrouwd. Het grootste nadeel van haar vergevorderde leeftijd lijkt Morano te vinden dat ze niet meer kan zingen: ze heeft nauwelijks nog een stem over.  

Op 29 november mag Emma Morano 117 kaarsjes uitblazen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →