Huwelijk De Boer en Internazionale na 85 dagen al voorbij

Print
Huwelijk De Boer en Internazionale na 85 dagen al voorbij

Afbeelding: ProShots

Frank de Boer is ontslagen bij Internazionale. De Nederlandse trainer kende in Milaan een slechte start van de competitie. Na de nederlaag van zondagavond bij Sampdoria (1-0) was de maat bij de clubleiding en Chinese eigenaars vol. Het huwelijk tussen De Boer en Internazionale duurde slechts 85 dagen.

De Boer trad afgelopen zomer in dienst bij de Italiaanse club, nadat hij met Ajax in zes jaar tijd vier keer landskampioen was geworden. Hij tekende op 9 augustus een driejarig contract bij Internazionale.

Michael Bolingbroke, algemeen directeur van de Nerazzurri sprak vorige week nog zijn vertrouwen uit in De Boer. Volgens de bestuurder kwam de trainer op een lastig moment binnen in de club. ,,We zijn erg tevreden met De Boer'', zei Bolingbroke. Maar deze opmerking bleek - zoals wel vaker in de voetballerij - weinig waard.

Inter bezet op dit moment in de Serie A een teleurstellende elfde positie, met veertien punten uit elf duels.

In de officiële verklaring bedankt Inter de ontslagen trainer en zijn staf voor bewezen diensten. De club wenst hen veel succes in de toekomst. Inter meldt eveneens dat jeugdtrainer Stefano Vecchi het roer tijdelijk overneemt. Hij zal donderdag langs de lijn staan tijdens het Europa League-duel met Southampton. Als echte opvolger circuleert de naam van Stefano Pioli, die tot april van dit jaar Lazio Roma trainde.