Geldsmijtrel politie van 'disproportionele' omvang

Print
Geldsmijtrel politie van 'disproportionele' omvang

Archieffoto van ex-korpfschef Gerard Bouman Afbeelding: ANP

De Nationale Politie geeft dinsdagmiddag een persconferentie over de rol van onder meer ex-korpschef Gerard Bouman bij het declaratieschandaal rond de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie.

De huidige korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, presenteert de resultaten van een oriënterend onderzoek naar geldsmijterij door de COR. Daaruit blijkt dat er 'forse onrechtmatigheden' zijn ontdekt in de uitgaven van de ondernemingsraad, meldde het Algemeen Dagblad eerder.

,,De uitgaven waren disproportioneel'', aldus Akerboom. Hij geeft hoge uitgaven in horecagelegenheden, dure heisessies en een exorbitant feest in Amstel Hotel als voorbeelden.

In politiekringen wordt gesuggereerd dat Bouman de COR met het megabudget 'omkocht' om zo moeilijke besluitvorming door te drukken. Tijdens de reorganisatie van de Nationale Politie zijn impopulaire beslissingen genomen, die dankzij de goedkeuring van de COR konden worden doorgezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →