Midden-Italië opgeschrikt door tientallen naschokken

Print
Midden-Italië opgeschrikt door tientallen naschokken

Afbeelding: AP

De bewoners van het aardbevingsgebied in Midden-Italië zijn dinsdag opgeschrikt door tientallen naschokken. De zwaarste had een kracht van 4,7 en was in Rome te voelen.

Er zijn geen berichten van nieuwe schade in het getroffen gebied, waar volgens de autoriteiten het aantal daklozen is gestegen tot 15.000. Daar zijn de 2000 mensen die huis en haard in augustus verloren en die nog steeds geen vervangende woonruimte hebben, niet bij inbegrepen.

Autoriteiten schatten het aantal mensen dat op de een of andere manier te lijden heeft gehad van de zware aardbeving van zondag, met een magnitude van 6,6, op honderdduizend. 

De seismologen van het nationaal geologisch instituut hebben dinsdag in het bergachtige gebied ten noordoosten van Rome verscheidene naschokken gemeten. Vanwege de viering van Allerheiligen ligt het openbare leven in Italië al grotendeels stil.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →