25 jaar cel voor doodsteken bejaarde

Print
25 jaar cel voor doodsteken bejaarde

De politie doet onderzoek in de flatwoning. Afbeelding: AD/Jules Vorselaars / JVMedia

De 21-jarige man die in april 2015 de 68-jarige Thérèse Hiwat in Tilburg om het leven bracht, is dinsdag veroordeeld tot25jaar celstraf. Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie de maximale celstraf van 30 jaar.

De rechtbank achtte 25 jaar celstraf voldoende, gezien de jonge leeftijd van de verdachte zou 30 jaar een te hoge straf zijn. De rechtbank had het bij de uitspraak over ,,weerzinwekkende daden" en hekeldeook de gewetenloze opstelling van de verdachte tijdens de zitting.

41 steekwonden
Hiwat werd op de desbetreffende dag in haar woonkamer gevonden, liggend in een plas bloed. Ze bleek 41 steekwonden te hebben, ook in het gezicht. De verdachte zou haar hebben vastgebonden en haar pinpas, iPad en sieraden hebben gestolen. Uit gegevens van de politie bleek dat op de jas van de verdachte het bloed van Hiwat werd gevonden. Ook werd zijn dna gevonden op een koffertje in de logeerkamer van de vrouw.

De verdachte ontkende twee weken geleden tijdens de rechtszaak dat hij betrokken was bij de zaak. Justitie klaagdede man aan voor doodslag, niet voor moord.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →