Vrachtauto botst op pijlwagen: chauffeur dood

Print
Vrachtauto botst op pijlwagen: chauffeur dood

Afbeelding: ANP

Bij een tragisch ongeval op de A15 is uren is dinsdag de chauffeur van een vrachtwagen om het leven gekomen. Het gaat om een 44-jarige man uit Meteren. Het ongeluk gebeurde tussen Sliedrecht en Gorinchem, ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam.

Volgens de politie reed de vrachtwagen bij wegwerkzaamheden tegen een groot waarschuwingsbord op een pijlwagen - een zogenaamde absorptiewagen - waarna de vrachtwagen in brand vloog. 

De chauffeur bestuurde naar alle waarschijnlijkheid een zelfde soort vrachtwagen als de wagen waar hij tegen op gebotst is. Hij zat volgens de politie alleen in de cabine, die vlam vatte. De hulpdiensten waren niet op tijd om het slachtoffer nog te kunnen redden. Toen agenten ter plaatse kwamen, brandde de vrachtwagen al hevig. Twee werklui hebben nog geprobeerd de chauffeur te bevrijden: ze sloegen de ruiten in en forceerden de deuren. Tevergeefs, de man uit Meteren is overleden. 

Pijlwagen
In de pijlwagen die geramd werd zat een 55-jarige man uit Culemborg. Hij raakte door de aanrijding gewond aan zijn hoofd en is behandeld door ambulancepersoneel. Hij en de twee mannen die aan het werk waren, met de lichtmasten bij de snelweg, zijn collega's van het slachtoffer. 

De brandweer heeft de brandende vrachtwagen geblust. Deze wordt nog geborgen. De berging verliep volgens de politie moeizaam. De voertuigen die betrokken waren bij het incident worden naar de dichtst bijzijnde parkeerplaats versleept. Om dat te kunnen doen wordt de parkeerplaats nu vrijgemaakt van parkerend verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →