Drukste spits van het jaar

Print
Drukste spits van het jaar

Afbeelding: AD

De avondspits van dinsdag is de drukste spits van het jaar geworden. Door lichte regen, natte wegen en ongevallen stond er tegen 17.30 uur ruim 800 kilometer file op de Nederlandse wegen, meldt de ANWB. Het vorige spitsrecord van dit jaar stond op naam van de ochtendspits van 23 mei toen er 757 kilometer aan files werd genoteerd.

Vooral richting Utrecht, op de A2 (vanuit Amsterdam) en A27 (vanuit Almere), is het dinsdag ,,bar en boos''. Automobilisten moeten rekening houden met een uur tijdverlies. Met name rond Amsterdam is het druk door ongevallen. Op de A5 bij knooppunt Raasdorp is een aanhanger van een vrachtwagen gekanteld.

Juist dinsdag maakte de ANWB bekend dat het aantal files vorige maand met 12 procent is toegenomen vergeleken met oktober 2015. ,,Vooral op de snelwegen in het zuiden van het land stroomde het verkeer de afgelopen maand veel minder door dan vorig jaar. Dat had te maken met veel ongelukken, (herfst)vakantieverkeer en de afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer.''

Sinds begin van het jaar is de filezwaarte (lengte maal duur van de file) al 10 procent gestegen in vergelijking met 2015. ,,En dan staan de drukste verkeersweken van het jaar nog voor de deur: de herfst is begonnen en in de spits wordt weer veelal in het donker gereden.'' 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →