Mannen met blauwe auto gezocht in Posbank-zaak

Print
Mannen met blauwe auto gezocht in Posbank-zaak

Afbeelding: ANP

De politie zoekt twee mannen die waarschijnlijk in een blauwe Audi 80 reden in de zaak van de vermoorde huisschilder Alex Wiegmink uit Drempt. Een van de mannen droeg mogelijk een zwart mutsje, dat is gevonden in de buurt van de plek waar de auto van Wiegmink met daarin zijn lichaam in brand werd gestoken, aldus de politie dinsdagavond.

Alex Wiegmink kwam in januari 2003 niet meer thuis na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden. 's Avonds vond de politie zijn lichaam in zijn uitgebrande auto in het Brabantse Erp. De zaak is kortgeleden opgepakt door een coldcaseteam van de politie, dat deze nieuwe aanwijzingen vond.

Hoewel de politie tot nu toe vooral in de buurt van de Posbank heeft gezocht naar de daders, denkt het coldcaseteam nu dat de oplossing in de buurt van Erp moet liggen. De daders moeten de omgeving daar goed hebben gekend, meent de politie, want de brandende auto van Wiegmink werd gevonden in een bosgebied waar je niet toevallig terechtkomt.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →