Haatimam predikt al een jaar in Nederland

Print
Haatimam predikt al een jaar in Nederland

Afbeelding: HBVL

Haatprediker Shay Alami Abu Hamza, die door ons land werd uitgezet naar Nederland, blijkt al een jaar in Veenendaal (provincie Utrecht) actief te zijn. De politie was hierover getipt, maar greep niet in. Dat schrijft de regionale krant De Gelderlander woensdag.

Het ministerie van Veiligheid en Justitie zei afgelopen zaterdag nog dat de Nederlands-Marokkaanse imam “scherp in de gaten gehouden wordt als hij naar Nederland komt”. Maar de iman, ook wel El Alami Amaouch geheten, lijkt nu dus al een jaar in Veenendaal zijn gang te gaan.

De Belgische regering probeerde Amaouch in het afgelopen anderhalf jaar al meerdere keren het land uit te zetten, maar hij ging daar telkens tegen in beroep. Het beroep werd vrijdag door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen afgewezen, waardoor hij België nu definitief moet verlaten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →