Nieuw onderzoek: MH370 had geen brandstof meer

Print
Nieuw onderzoek: MH370 had geen brandstof meer

Afbeelding: Reuters

Uit nieuw onderzoek naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines, de MH370, blijkt dat het vliegtuig op hoge snelheid is neergestort. Het lijkt erop dat het vliegtuig geen brandstof meer had en dat het daarna spiraalsgewijs in zee is gestort, aldus het onderzoeksrapport dat woensdag bekend werd.

,,Dat betekent dat het toestel niet voorbereid was op een (gecontroleerde) landing of noodlanding op het water. Jullie kunnen zelf jullie conclusies trekken over de vraag of dat betekent dat er iemand de situatie onder controle had", aldus onderzoeksleider Peter Foley. Dit zou kunnen betekenen dat het vliegtuig door niemand meer werd bestuurd. ,,Je kan echter nooit 100 procent zeker zijn. We zijn zeer terughoudend om te stellen dat we absoluut zeker zijn."

239 passagiers en bemanning
Het passagiersvliegtuig verdween in maart 2014 van de radar, toen het met 239 passagiers en bemanning van Kuala Lumpur naar Beijing vloog. Het is tot nu toe niet teruggevonden. 

Er zijn wel enkele brokstukken opgedoken. Een vleugelklep, die in Tanzania was aangespoeld, is nu in Australië onderzocht. De onderzoekers van het Australische Transport- en Veiligheidsbureau (ATSB) zeggen in een rapport dat de vleugel niet klaar was voor een landing. Waarschijnlijk ligt het vliegtuigwrak in de Indische Oceaan, ten westen van Australië.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →