Venloos bedrijf geeft 60 dieren tweede leven

Het Venlose Zoölogische Preperateursbedrijf Bouten en Zoon legt momenteel de laatste hand aan het opknappen van zestig opgezette dieren. Het bijna 100 jaar oude familiebedrijf doet dit in opdracht van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in het Belgische Tervuren.
Print

Bouten en Zoon sleepte de megaorder eind vorig jaar in de wacht. Het Belgisch Afrikamuseum wordt sinds 2013 geheel gerenoveerd en hoopt eind 2017/medio 2018 te heropenen.

Het herstellen van de dieren is onderdeel van de totale restauratie van het museum. Bouten heeft inmiddels veertig opgezette dieren onder handen genomen. De laatste twintig - waaronder gorilla, een 450 kilo zwaar nijlpaard, krokodillen, okapi en een panter – moet eind dit jaar geheel hersteld zijn. Voor de revisie van een giraffe en een olifant reist eigenaar Leon Bouten met zijn team in het voorjaar naar Tervuren, bij Brussel. 

Fotograaf Mara van den Oetelaar maakte een beeldimpressie van de werkzaamheden in het bedrijf Bouten en Zoon.

Lees donderdag in De Limburger een uitgebreid artikel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →