Eerste sneeuw op komst in Ardennen

Print
Eerste sneeuw op komst in Ardennen

Afbeelding: HBVL/Phil Nijhuis

Van de zomertijd namen we afgelopen weekeinde al afscheid, vanaf vandaag zijn de warme temperaturen definitief voorbij. De eerste helft van november lijkt koud te zullen verlopen. “In de Ardennen dalen de ­temperaturen vanaf dit weekend zelfs genoeg om er ’s nachts de eerste sneeuw te zien vallen", zegt de Belgische KMI-weerman David Dehenauw.

In Limburg is het nog niet zover. Wat niet wegneemt dat ook hier de temperaturen, in vergelijking met de laatste weken, een flinke duik nemen. De verwachting is dat in het weekeinde de temperatuur blijft steken bij 7 á 8 graden. Halverwege volgende week gaat er nog een graad vanaf. Dan is ook de eerste nachtvorst mogelijk.  

Woensdag is het vrij fris met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Er kunnen ook enkele buien vallen. De hoogste temperaturen in onze provincie komen uit op 11 of 12 graden.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →