Automobilist vlucht weg nadat hij opa (63) en kleindochter (4) aanrijdt

Print
Automobilist vlucht weg nadat hij opa (63) en kleindochter (4) aanrijdt

Afbeelding: hbvl

Bij een ongeval op 18 oktober in het Belgische Zwartberg werden een grootvader en zijn vierjarige kleindochter aangereden. De automobilist vluchtte. Jani Tsiaflakis werd door twee auto’s aangereden, zijn kleindochter door één. “Toen ik na de eerste klap naar mijn kleindochter Lytsa wilde kruipen, is een tweede auto in volle vaart op mij ingereden. Die is gewoon doorgereden. Hopelijk meldt de chauffeur zich toch nog”, getuigt Jani (63) op zijn ziektebed.

Gebroken ribben, een zware hersenschudding en tal van kneuzingen. Veertien dagen later is Jani nog lang niet hersteld van de aanrijding. Niet alleen fysiek, maar vooral mentaal kreeg de Genkenaar een zware klap. “Het is de gewoonte dat ik mijn kleindochter te voet naar school breng als het goed weer is”, doet Jani Tsiaflakis zijn verhaal. “Toen we het tweede deel van de weg overstaken, zag ik aan de rotonde een auto. Ik schat dat die zo’n vijf seconden nodig had voor hij bij ons zou zijn en stak dan ook met mijn kleindochter aan de hand met een gerust gevoel over. En toen kwam er die slag. We lagen allebei op straat. Mijn kleindochter bewoog niet meer en lag met haar gezicht naar beneden. Ik vreesde het ergste. Toen ik haar omdraaide, begon ze gelukkig te huilen.”

Donkerblauw

“Toen reed een tweede auto vol op mij in. Ik heb die niet eens gezien”, getuigt Jani. “Maar plots werd alles zwart. Het licht ging bij me uit. Ik herinner mij ook niets meer van de momenten ena. Ze hebben ons allebei naar het ziekenhuis gebracht. Ik heb daar zeven dagen gelegen, Lytsa drie. Ik ben verre van hersteld. Ik moet geregeld overgeven en kan amper iets doen. Het is verschrikkelijk dat de bestuurder van de tweede auto gewoon is doorgereden. Zoiets doe je niet. Volgens getuigen ging het om een grote donkerblauwe wagen. De twee auto’s die ons hebben aangereden, reden veel te snel. En dat aan een school waar je in principe maar dertig kilometer per uur mag rijden. Ik hoop alleszins dat de bestuurder van de tweede auto zijn verantwoordelijkheid neemt en zich bij de politie meldt of dat hij opgespoord wordt.”