Man neemt na 17 jaar wraak op docent wiskunde (60)

Print
Man neemt na 17 jaar wraak op docent wiskunde (60)

Locatie Potskampstraat van het Twents Carmel College. Afbeelding: Google streetview

Een 32-jarige inwoner van Agelo kwam zijn oud-leraar wiskunde in de nacht van zaterdag op zondag na ruim 17 jaar toevallig tegen in een café in Tilligte. Een gezellig weerzien was het niet.

De Ageloër gaf de docent vanuit het niets een paar rake klappen op zijn hoofd. De man van 32 had vanuit zijn verre schoolverleden nog een appeltje met zijn oud-docent te schillen.De 60-jarige leraar uit Weerselo raakte door de klappen enige tijd buiten bewustzijn, en hield een hoofdwond over aan de mishandeling.

Maandag gaf hij desondanks 'gewoon' weer les op zijn school in Oldenzaal, de locatie Potskampstraat van het Twents Carmel College. Hij heeft inmiddels aangifte van mishandeling gedaan. De verwachting is dat de Ageloër een dezer dagen zal worden aangehouden en verhoord.

Te gek voor woorden
Op de school in Oldenzaal is met schrik en ontzetting gereageerd op de mishandeling van de docent. ,,Dit is te gek voor woorden", zegt locatie-directeur Marcel Snijders. ,,De man is al ruim 17 jaar van school af en moet dan nu nog even wraak nemen. Dat is gewoon niet te geloven."

Waar het akkefietje destijds over ging weet Snijders niet. Wel dat hij zich daar niet veel bij kan voorstellen. ,,Ik ken deze leraar heel erg goed, we zijn al zeker 40 jaar collega's hier op school. En als er één betrokken is bij de leerlingen en hen zeer nabij staat, dan is hij het wel. Ik heb geen idee wat de dader dwars heeft gezeten."

Ondanks dat de docent weer aan het werk is, weet Snijders wel dat zijn collega zwaar is aangeslagen door de mishandeling. ,,We hebben nu toevallig op school een actieweek over normen en waarden, en over hoe we met elkaar omgaan. Zo niet, in elk geval."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →