Vandalen vernielen kindergrafjes

© HBVL

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben vandalen verschillende grafzerken vernield op het Stedelijk kerkhof in het Belgische Brugge. Waarom de daders het precies op kindergrafjes gemunt hadden is niet duidelijk. Voor de ouders is het alleszins een drama.

HBVL

,,We hadden net het zerkje van ons overleden zoontje volledig vernieuwd”, zegt een van de nabestaanden. ,,Het is niet te vatten wie zoiets doet. Verschrikkelijk. Drie maanden geleden hebben we onze andere zoon verloren aan een slepende ziekte. Zijn laatste wens was om op hetzelfde kerkhof als zijn overleden broertje begraven te worden. Het is voor ons heel zwaar om dragen.”

De grafversieringen en bloemstukken lagen uiteen gesmeten op het kerkhof en sommige grafzerken waren zelfs volledig omvergeduwd. Naast het kerkhof is er een veld waar jongeren regelmatig samenkomen, maar het is nog niet geweten of het jongeren waren die deze ravage aangericht hebben.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal