Kelly (33) kan fluiten naar hotelbaan vanwege tattoos

© AD

De 33-jarige Kelly Andrews uit het Britse Doncaster krijgt ondanks succesvolle sollicitatiegesprekken geen baan in een hotel, omdat ze tattoos heeft. De alleenstaande moeder was naar eigen zeggen zo goed als aangenomen toen het hotel met nieuwe regels op de proppen kwam. Met haar tattoos mag Kelly alleen achter de schermen werken. ,,Ik moest huilen, dit zou verboden moeten zijn.''

AD

Kelly had gesolliciteerd voor de functie van barsupervisor bij het Earl of Doncaster hotel, zegt ze tegen Doncaster Free Press. Bij haar eerste gesprek kreeg ze te horen dat ze 'met kop en schouders' boven de andere kandidaten uitstak. ,,Ze zeiden dat ik de baan kreeg en een paar dagen later had ik een afspraak met de manager'', zegt Kelly. ,,Hij vertelde wat mijn werktijden en salaris zouden worden en beloofde een rooster.''Kelly zou aanstaande maandag beginnen. De moeder van drie kinderen was dolblij om weer aan het werk te gaan na een pauze vanwege de geboorte van haar dochter twee jaar geleden. Met de nieuwe baan in zicht sloeg ze twee andere aanbiedingen af. ,,Ik vertelde al mijn vrienden en familie dat ik de job had'', zegt Kelly. De avond van het tweede gesprek ontving ze een mail van het hotel. Ze kreeg de baan toch niet.

Niemand heeft ooit problemen gehad met mijn tattoos

,,Ik moest huilen'', zegt Andrews. ,,Ze zeiden dat ze met de eigenaar van het hotel hadden gesproken en dat er een probleem was met mijn tattoos.'' Volgens de manager had de eigenaar precies op die dag nieuwe regels gepresenteerd. Daarin staat dat mensen die met hotelgasten werken geen tattoos mogen hebben op plekken die klanten kunnen zien.

Knokkels kunnen niet

Kelly reageerde dat vrijwel al de 22 versieringen op haar armen, benen, rug en voeten bedekt zouden zijn dankzij haar werkkleding. Maar volgens de manager passen de tattoos op Kelly's handen (er staat 'stay true' op haar knokkels) niet binnen de regels.De Britse kon haar ogen niet geloven. ,,De eigenaar had me niet eens ontmoet. Ik reageerde dat ik hem wilde ontmoeten en dat ik hem van gedachten zou doen veranderen.'' Volgens de manager kwam Kelly wel in aanmerking voor een baantje achter de schermen, maar daar bedankte ze voor.

Niet meer dineren

,,Ik werk hard om in mijn eentje mijn kinderen op te voeden'', zegt ze. ,,Ik werk al mijn hele leven en niemand heeft ooit problemen gehad met mijn tattoos. De tattoo op mijn borst kostte 300 pond (ruim 336 euro, red.). Ze zijn kunst, niet beledigend. Ik ben geen misdadiger. Ik vind niet dat ik gediscrimineerd ben, maar het is niet eerlijk. Ze zagen de tattoos op mijn handen bij mijn gesprekken, maar zeiden niks. Dit moet niet mogen.''Kelly ging normaal gesproken ieder jaar met haar familie naar het hotel om kerst te vieren. ,,Maar dat doen we nu niet meer.''Het hotel wilde tegenover Britse media niet reageren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal