KLM stuurde brief met 'dreigend toontje' naar overledenen

© AD

De door het personeel van KLM als 'onhandig' ervaren brief van de directie is ook naar al overleden personeelsleden gestuurd. Dat meldt RTL Z dat inzage had in een besloten Facebook-pagina van KLM-personeel.

AD

De brief werd gestuurd naar een stewardess die vorige maand is overleden. Haar echtgenoot reageert cynisch volgens RTL Z: ,,KLM is haar in ieder geval nog niet vergeten." Er ging, voor zover bekend, ook een brief naar het adres van een andere overleden werknemer.KLM betreurt de fout die waarschijnlijk werd veroorzaakt doordat het adressenbestand nog niet was aangepast. ,,Het management heeft contact opgenomen met de nabestaanden en excuses aangeboden. Het is niet netjes. Helaas worden er soms fouten gemaakt", zegt een woordvoerster.Afschuw

Tientallen collega's spreken op de besloten pagina, waar ruim 6000 KLM-personeelsleden toegang toe hebben, hun afschuw uit over de actie van de directie. Brieven gingen ook naar personeelsleden die al uit dienst zijn getreden of met pensioen zijn gegaan.In de brief wordt uitgelegd waarom KLM in conflict is met een groot deel van het cabinepersoneel. ,,Daarnaast wordt met een dreigend toontje aangegeven dat er vervolgstappen dreigen als de acties harder worden'', stelt FNV.Olie op het vuur

Volgens vakbond FNV gooit de KLM-directie extra olie op het vuur door het personeel in de brief weg te zetten als een simpele kostenpost in plaats van 'inkomsten-motor' van KLM.De luchtvaartmaatschappij en de bonden liggen met elkaar overhoop over een besluit minder cabinepersoneel in te zetten op sommige lange vluchten. Die ingreep werd zondag van kracht. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang de bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao.Afgelopen zondag veroorzaakten werkonderbrekingen van stewards en stewardessen bij de luchtvaartmaatschappij al vertragingen op Schiphol. FNV roept op de brief retour te zenden aan operationeel directeur René de Groot.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal