‘Vleugelkes’ van Patrick van de Weijer carnavalsliedje Maastricht

Print
Het nummer ‘Vleugelkes’ van Patrick van de Weijer werd zondag verkozen tot carnavalsliedje van 2017.

Hij flikte het al eens in 2000 (Noe is ’t tied) en 2004 (Verleef op ’t Mooswief). Twee keer eerder won Patrick van de Weijer het vastelaovendsleedsjesconcours. Daarnaast scoorde hij in 2009 met de Radlers nog een carnavalshit met Super Sjoenen Daag. En zondag viel hij opnieuw in de prijzen met het nummer Vleugelkes, dat hij samen met Nick van Oerle op het podium bracht. 

Zeven liedjes waren doorgedrongen tot de finale. Veel bekende componisten, tekstschrijvers en artiesten waren ook dit jaar weer van de partij. Zo stonden Duo X-Elle en de Vief Köp op het podium, net als Bert en Ursula Garnier. 
Traditiegetrouw was er ook dit jaar weer ophef over de manier van jurering en de puntentelling. Er was een prominentenjury, een vakjury en er kon gestemd worden via sms. Publieksfavoriet Dat vinste nörreges, gezongen door de tweeling Patrick en Eric Jaspers, werd het net niet en dat zorgde voor enige commotie bij de bekendmaking van de winnaar. 

Voordat Patrick van de Weijer het winnend lied zong, zei hij: „Ik hoop dat de mensen die zojuist heel hard boe riepen, zich met carnaval toch ook kunnen amuseren met dit nummer.”