Tweede nacht protesten verloopt rustig in VS

Illinois© AFP

Voor de tweede opeenvolgende nacht zijn mensen in de VS de straat op gegaan om te demonstreren tegen de verkiezingsuitslag. De demonstraties verliepen in de nacht van donderdag op vrijdag over het algemeen rustig en vredig.

ANP

In onder meer Washington, Baltimore, Philadelphia, New York, Los Angeles, San Francisco, Oakland en Portland gingen kleine aantallen mensen de straat op. De grootste protestmars werd gelopen in Denver, waar zo'n 3000 mensen op de been waren. In veel andere plaatsen ging het om een paar honderd betogers.

Naast een aantal arrestaties in Baltimore zorgden de betogers in Portland voor het meeste rumoer. Daar kwam het tot een aanvaring met de politie die objecten kreeg toegeworpen. Ook werden auto's met graffiti bespoten en winkelruiten vernield.

Een dag eerder waren er ook verschillende protesten. Op diverse plaatsen kwamen mensen samen terwijl ze leuzen riepen als ,,Geen Trump! Geen KKK! Geen racistische USA."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal